Skip til indhold
Levering 1-3 hverdage ⚪️ Tlf. 28 94 33 89 ⚪️ kontakt@delikatessehuset.dk
Levering 1-3 hverdage ⚪️ Tlf. 28 94 33 89 ⚪️ kontakt@delikatessehuset.dk
Adventskalender - skal du vælge dén eller en klassisk julekalender?

Adventskalender - skal du vælge dén eller en klassisk julekalender?

Skal du vælge en julekalender eller en adventskalender?

Det korte svar er, at det kommer helt an på, hvad der vægter mest? Den lille daglige forkælelse eller én lidt større overraskelse i weekenden? Er du typen, der tager dig tid til at åbne og nyde din julekalender dagligt, eller glemmer du den og ender du alligevel med at sidde og åbne en masse låger samtidig, fordi du er kommet bagud? Dét er nogle af de overvejelser, du kan gøre, når du skal vælge kalender. 

Julekalenderen kender vi alle - den daglige overraskelse, der danner rammer om de hyggelige stunder i december måned frem mod juleaften. Vi danskere forstår om nogen at hygge os, og julemåneden bliver flittigt fyldt med skønne traditioner og daglige glæder. Især for børnene er de daglige traditioner vigtige som nedtælling til årets største gavefest. 

Oftest indeholder julekalenderen en daglig forkælelse, der tager form som enten chokolade, slik, en karamel eller andet mundgodt. En lille lækkerbisken, som kan nydes sammen med aftenkaffen eller dagens afsnit af tv-julekalenderen. 

Alligevel ses en stigende trend, der konkurrerer med julekalenderens daglige forkælelser - og det er adventskalenderen. Fremfor den daglige 'treat' er der i adventskalenderen tale om en ugentlig gave, som oftest er lidt større og mere værdifuld. Mange voksne finder måske ikke den samme glæde og entusiasme ved at åbne en låge hver dag, og for dem kan det give mere værdi og mening at skabe en hyggestund en gang om ugen, hvor der til gengæld er tale om en full-size forkælelse. For mens det er relativt små gaver, der gemmer sig i en julekalender, vil man i adventskalenderen kunne du finde store produkter, som også kan deles med flere andre familiemedlemmer. 

Historien om Delikatessehusets adventskalendere

Det startede tilbage i 2019, hvor vi fik øje på den flotte trækasse hos en af vores vinleverandører. Vi købte et parti af kasserne, og hurtigt så vi at der var stor efterspørgsel på adventskalenderen med fire fyldige flasker rødvin. Året efter udvidede vi sortimentet, og adventskalenderen med Gin & Tonic og danske juleøl så for første gang dagens lys - og med udvidelsen af sortimentet voksede populariteten. I dag finder man over ti varianter hos Delikatessehuset, og der er tænkt på både børn, på folk der elsker lakrids, og folk med trang til chokolade. Og dertil hører naturligvis de mest populære, som til stadighed er dem med alkohol, nemlig rødvins-, øl-, gin og tonic, rom, portvins og whiskykalenderen. Hos Delikatessehuset er vi kendt for vores højkvalitetsprodukter, og med vores serie af adventskalendere ønsker vi at kombinere luksus og julestemning på den mest fortryllende måde. Du bliver taget med på en kulinarisk rejse, hvor håndplukkede gourmetprodukter skal give dig mindeværdige stunder med dine nærmeste. 

Noget for enhver smag

For Børn: Slik og Lækkerier

Lad os starte med børnenes adventskalender, der er designet til at bringe smil og glæde til de yngste familiemedlemmer. Denne kalender er fyldt med en skøn blanding af forskellige lækkerier, herunder engelsk vingummí, nødder, chips, karameller og chokolade. Dine børn vil elske at åbne en ny låge hver søndag og opdage de skønne overraskelser, der gemmer sig bag dem. Det er en fantastisk måde at sprede julemagi på, og vi hører fra mange af vores kunder at adventskalenderen erstatter den ugentlige 'fredagssnoller', hvor børnene faktisk får lov at åbne deres adventskalender fredag aften, og spise slikket i løbet af weekenden. Denne idé er hermed givet videre. 

For børnene er selve kalenderen - altså den store trækasse med de fire skydelåger - en gave i sig selv. Når rummene er tømt og maverne er fylde med godter, så kan kassen nemlig bruges til leg og opbevaring. Og børnene kan vende lågerne om, og dekorere dem med personlige tegninger eller motiver, og på denne måde kan trækassen pynte på værelset hele året rundt. 

For Vinentusiaster: Rødvin og Julehygge

Hvis du er en vinentusiast, vil du ikke kunne modstå fristelsen ved Delikatessehuset' rødvin-adventskalendere. Vi tilbyder ikke én, men to spændende valgmuligheder. Disse kalendere indeholder fire nøje udvalgte rødvine fra nogle af verdens største vinlande, hvor især Spanien og Italien er kendt for at levere topvine til julesæsonen. At åbne en flaske rødvin søndag aften er en hyggelig måde at slutte ugen af på, og den er derfor også perfekt som adventskalender til par.

 

For Øl-elskere: Danske juleøl i overflod

Hos Delikatessehuset har vi også tænkt på dem, der elsker øl. Især dem, der elsker danske øl. Vores adventskalender med danske juleøl er en skattekiste af smagsoplevelser, hvor vi tager dig med rundt i Danmark - fra Møn til Skagen. Fire nøje udvalgte juleøl fra fire forskellige danske mikrobryggerier gemmer sig i kalenderen, og sammen med øllen finder du også forskellige delikatesser såsom lakrids, chips og forskellige søde sager. Du vil kunne udforske et udvalg af de bedste danske juleøl, hver med sin egen unikke karakter og smag. Det er en fantastisk måde at nyde julen og opleve det bedste, Danmark har at byde på inden for ølkultur.

For Gin- og Romelskere: Eksklusiv Kalenderoplevelse

Vi har ikke glemt dem, der foretrækker mere spirituelle juleglæder. Vores adventskalendere med gin & tonic og rom er perfekte til dem, der elsker at udforske spændende drinks og eksklusive smagsoplevelser. Du vil blive forkælet med en række håndplukkede flasker gin samt matchende tonic og mixere for at skabe lækre cocktails, der vil forstærke julestemningen. I Gin & Tonic kalenderen er der tilmed nok til at der kan laves 2 drinks hver søndag, hvilket gør det til en perfekt dele-kalender. Romkalenderen gemmer på fire bløde og runde romoplevelser i små 5cl flasker, som forskellige søde chokoladelækkerier. 

For Whiskyentusiaster: Enestående Whiskyunivers

Årets nyhed er en drøm for enhver whiskyentusiast. Denne kalender indeholder en samling af førsteklasses whiskyer fra forskellige destillerier og regioner. Hver søndag i december vil du have mulighed for at udforske smagen af whiskyens verden og værdsætte de unikke karakteristika i hver flaske.

 

Næste artikel Hvad skal man skrive i kortet til barselsgaven?