Skip til indhold
Levering 1-2 hverdage ⚪️ kontakt@delikatessehuset.dk ⚪️ tlf. 28 94 33 89
Levering 1-2 hverdage ⚪️ kontakt@delikatessehuset.dk ⚪️ tlf. 28 94 33 89
Te. Grøn te, hvid te, urte te, rooibos te, sort te.

Te - baggrund og forskel

Te kommer fra planten Camellia Sinensis, der primært vokser i Kina, Japan og Taiwan. Busken bliver ca. 85 cm høj, og bladende er plukke-klare når planten er mellem 5 år - 25 år. Når te-bladene er plukkede tørrer de i et døgn, hvorefter de rulles og skæres for at frigøre de safter og enzymer, der sidder i bladcellerne. Forskellen på de forskellige slags te opstår i de forskellige måder bladene forarbejdes på. 


Sort te
Den primære forskel på grøn og sort te er at den sorte te er fermenteret. Dette er er gæringsproces, der giver den sorte te sin farve, smag og aroma. Fermenteringen er en process, hvor både luft, varme og varighed spiller en afgørende rolle. 
  
Grøn te 
Grøn te består af tørrede te-blade og bliver ikke fermenteret. Grøn te med smag ved tilsætning af bær, blade, frugtstykker og aromaer er en storfavorit. Grøn te egner sig desuden fortrinlig som is-te. 
  
Hvid te
Hvid te er en eksklusiv te, der er relativ ny i vesten, omend den har været kendt i østen igennem mange år. Hvid te stammer ligesom sort & grøn te fra busken Camellia Sinensis, men hvid te består af forårets aller første blade, der plukkes allerede inden de springer ud. Forarbejdningen af hvid te er meget sparsom, og på grund af den begrænsede mængde anses hvid te for at være særlig kostbar. 
  
Rooibos te
Rooibos te er en rødlig fermenteret te, der stammer fra det sydlige Afrika nær Kap det Gode Håb. Fermenteringen giver teen dens rødlige farve. Rooibos indeholder ingen koffein, og kan derfor med fordel drikkes af både børn og voksne på alle tider af døgnet. 
  
Urte te
Urte te er, som navnet afslører, en te der består af urter. Altså er urte te ikke lavet af te-planten Camellia Sinensis, som både grøn, sort og hvid te er, men den  benytter alligevel samme bryggemetode som traditionel te. Historisk set har urte te været brugt som lægedrik, da nonner og munke i sin tid brugte det som helbredende og lindrende lægemidler. 
Forrige artikel GIN
Næste artikel BISTAD (Dansk honning fra Aarhus)