Hvad er rom?
Hvordan laves rom? 

Rom er, modsat Brandy, Cognac & Armagnac, ikke lavet på vindruer men istedet lavet på sukkerrør.

  
Af sukkerrørenes saft får man den melasse, som langt de fleste rom baseres på. Under gæringsprocessen omsættes sukkeren til alkohol, hvorefter væsken destilleres for at opnå endnu højere alkoholprocent og fjerne eventuelt overskydende vand. Under destillationen og aftapningen har producenterne mulighed for at påvirke rommens 'karakter' - både hvad angår smag og alkoholprocent. Efter destillering bliver rommen lagret - og især hér tager rommen 'form'. Lagringen er med andre ord den determinerende face i rommens tilblivelse. Lagringen kan foregå på forskellige typer fade, der hver især kan tilføre en vis smags-karakteristika.

Lagringen og lagringstiden er den proces der giver rommen kraft, farve og smag. 

Der er ingen regler uden undtagelser, men grundlæggende kan man sige at jo mere gylden/mørk en rom er, des mere smagskarakter, rund og krydret er den.
Hvid rom har tendens til at være mere let og tør, og disse varianter foretrækkes af mange til at blande i drinks. En god gylden eller mørk rom kan nydes alene eller sammen med kaffen, men den går også godt til desserter eller ostebordet. 

 

Vi har udvalgt nogle af markedets lækreste rom-blandinger, så du både finder små- og store flasker, og rom der egner sig at drikke som en nydelses-drik, til dessert og ost, men også rom der egner sig til drinks.