Historie

Fra konditorgeneration til konditorgeneration er de gamle chokoladeopskrifter gået i arv, og i al hemmelighed bevaret. Hel tilbage i begyndelsen af 1900 tallet kunne man købe eksklusive chokolade fra den flotte bagerforretning i Ålborg, Konditori Kristine.

Og selv om mange af de fyldte chokolader, man i dag finder i Ålborg Chokolades sortiment afspejler en moderne nytænkning og eksperimenteren med nye smagssammensætninger, så finder du også stadig chokolade der har rødder helt tilbage til 'dengang'. 

Den bedste kvalitet kræver de bedste råvarer

Hvordan slår man igennem i en branche, hvor man er oppe mod store kræfter i de mere 'etablerede' chokoladeproducenter? Ålborg chokolade har gjort det, og vi er så glade for at kunne bakke op om det nordjyske chokoladeeventyr.

Først og fremmest er det lykkedes John Aslak (direktøren) ved at sikre sig, at han bruger de bedste råvarer i sin chokoladeproduktion. Chokoladen kommer fra Tanzania og marcipanen hentes i Spanien, hvor den bliver specialfremstillet til netop Ålborg Chokolade. 

Med alle råvarerne i hus er det kun fantasien, der sætter grænser. Der er fuld skrald på både smag og farve, og du bliver hurtigt fortabt i det søde univers af fristelser, der bare bliver ved og ved. For når du rigtig kommer ind af døren hos Ålborg chokolade står én ting soleklart; alt kan lade sig gøre. Sortimentet er så stort, at det ville tage dig uger at smage dig igennem hele herligheden. Det afspejler i høj grad den kærlighed og begejstring, der danner grundlag for produktionen; lysten til at fremstille endnu flere uimodståelige lækkerier er drivkraften bag værket. Her er ingen udfordring, der ikke kan overkommes, ingen smag der ikke kan fremstiles, ingen udseende der ikke kan opnås. Det er de vilde fantasiers legeplads - og samtidig er der absolut ingen kompromis med smagen. Den sidder lige i skabet hver gang. 

Sukkerfri chokolade

Den allerførste gang vi havde besøg af Ålborg Chokolade bad den søde sælger os om at smage et stykke marcipanbrød. Det smagte himmelsk, og da hun bagefter fortalte at det var sukkerfrit, var vi tæt på at bede hende om at gå igen. Sikken utroværdig sælger - ingen marcipanchokolade kan smage så godt uden tilsætning af sukker. Da vi bagefter fik indpakning i hånden måtte vi erkende, at hun havde ret. Himmelsk sød marcipan med sødme fra den naturlige mandelmasse - det er næsten for godt til at være sandt.